Otomasyon Laboratuvarı Açıldı

Davutpaşa Kampüsünde inşa edilen Elektrik Elektronik Fakültesi’ne, OMRON Türkiye’nin yatırımlarıyla kurulan laboratuvar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsünde inşa edilen Elektrik Elektronik Fakültesi’ne OMRON Türkiye’nin yatırımlarıyla kurulan laboratuvar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla açıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik – Elektronik Fakültesi, 35.000 metrekarelik kapalı alana sahip yeni binasında taşınıyor. Yeni eğitim – öğretim döneminde YTÜ Davutpaşa Kampüsünde öğrencilerimize yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlarda çalışma imkanı sunuyoruz.

Elektrik Mühedisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz gelişmiş teknolojiye sahip laboratuvarlarla ülkemizde Ar-Ge çalışmalarının artırılmasında önemli rol oynayacaklardır.

Yıldız Teknik Üniversitesi kurulduğu 1911 yılından bu yana ülkemizde üniversite - sanayi işbirliğinde öncü olmuştur. OMRON ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği 25 yıllık bir geçmişe dayanmaktadır. 2006 yılında OMRON Türkiye, Avrupa ve Japonya Yıldız Teknik Üniversitesine 250 Bin Avro’luk yatırım yapmıştır. Kurulan otomasyon Teknolojileri Laboratuvarı, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin çalışmalarında somut veriler elde etmesini sağlamıştır. Mezun olan öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarla sanayide aranılan eleman olmuştur.

OMRON, Davutpaşa Kampüsünde faaliyete geçecek yeni binamıza 450 Bin Avro yatırım yaparak, ileri teknoloji cihazları bulunan bir laboratuvar kurmuştur. Yıldız Teknik Üniversitesine yapılan bu yatırım Türk sanayisinin gelişimine katkı sağlayacaktır.

22 Temmuz 2011 Cuma saat 10.30’da Yıldız Teknik Üniversitesi Davupaşa Kampüsünde yapılan resmi açılış törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Japonya Türkiye Büyükelçisi Kiyoshi Araki , Japonya İstanbul Başkonsolosu Katsuyoshi Hayashi, OMRON Avrupa CEO’su Shizuto Yukumoto ve Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İsmail Yüksek katılmıştır.

Açılış ile ilgili video için tıklayınız.